3 Alternative de joburi in slujba bunicilor: Cum ii poti ajuta si totodata sa primesti o remuneratie in schimb?

Cine lucreaza deja intr-un centru ce ofera servicii in slujba bunicilor, stie ca are o misiune destul de delicata. Pentru ca insasi varsta a treia este o perioada delicata, cu stari, momente si probleme de multe ori neintelese, intunecate, intortocheate.

Iar cine vrea sa se simta util si simte ca dispune de o multime de ”resurse” si de dorinta sa usureze povara deceniilor, se poate orienta spre un job in care cei onorati sa fie insasi seniorii.

Si nu vorbim neaparat despre un loc de munca intr-un centru de ingrijire batrani.

Servicii in slujba bunicilor: 3 Alternative de joburi ”delicate”

Cand ai un batran in familie, mai ales cand acesta sufera de un handicap motoriu / mental, intelegi cat de important este pentru el sa aiba ajutor si sustinere din partea celor dragi.

Dar ce te faci daca timpul sau domiciliul nu-ti permite sa te ocupi asa cum ai vrea de persoana draga?

Din fericire, exista si servicii in slujba bunicilor pe care le pot presta altii, mai apti, mai disponibili, poate in cautarea unui loc de munca platit. Sunt destinate oricui doreste sa dea o mana de ajutor. Si sunt remunerate, ca orice alt job.

Sa vedem despre ce e vorba:

Ingrijire plante si animale

Fara indoiala, beneficiile animalelor de companie la varsta a treia sunt reale. Insa nu toata lumea e in masura sa se ocupa de prietenul necuvantator.

Cine e tanar si pe picioarele sale poate ca nu intelege ce e atat de greu sa uzi 3 plante sau sa scoti catelul la plimbare. Dar e greu, iti spunem noi.

E greu la varste inaintate, in special cand exista maladii osteoarticulare. Durerile, inflamatiile, uneori imobilizarea in urma une fracturi impiedica pana si desfasurarea miscarilor cele mai simple.

Sofer personal

In zilele noastre, aproape toti au permis de conducere si stiu sofa. E valabil si in cazul bunicilor. Dar desi experimentati, dupa niste ani incolo, sofatul devine imposibil.

Pentru ca dupa niste ani incolo, vederea le este afectata nu mai putin decat locomotia. Dar asta in cazurile fericite, cand nu exista si un diagnostic sumbru, precum dementa si Alzheimer.

Inseamna ca nu mai sunt in masura sa condica masina ori sa foloseasca un mijloc de transport. Dar o poate face altcineva pentru ei si in slujba lor, de exemplu un sofer, dispus sa ii transporte oriunde au nevoie (la plimbare, la cumparaturi, la medic).

Asistenta tehnologica

Varstnicii sunt atrasi de tehnologie. Utilizarea smartphone-ului, navigarea pe internet, interactiunile de pe retelele de socializare sunt activitati prolifice pentru bunici.

De pilda, folosirea computerului e pe lista metodelor de stimulare cognitiva, ce impiedica creierul sa intre in letargie. Pe de alta parte, e dovedit stiintifica ca social media poate avea efectele antidepresivelor.

Sa nu uitam insa ca bunicii nu s-au nascut si nu au crescut cu tehnologia in fata. A intrat in vietile lor abia spre ”apus” si multi intampina dificultati chiar si in cele mai banale actiuni.

Drept e ca cineva din familie ii poate invata. Dar nu totdeauna mai tinerii dispun de timp suficient sa ”antreneze” bunicii si sa-i pregateasca pentru noutatile acestei ere.

In astfel de cazuri, poate fi de folos ajutorul cuiva din exterior, care are cunostinte in domeniu si poate oferi asistenta tehnologica la domiciliu. Care poate ajuta clientul sa intre in aplicatii sau doar sa utilizeze un dispozitiv.

Bun de stiut

Pe langa toate aceste locuri de munca mai mult sau mai putin oficiale, dar fiecare destul de abordabil, mai exista si altele strict concentrate pe servicii medicale si auxiliare.

Sunt adevarate profesii si au o utilitate incontestabila in orice structura in care rezidenti sunt bunicii cu sau fara dizabilitati.

Foto: www.bbc.com

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Inscrie-te la Newsletter si vei fi la curent cu ultimele noutati!