De ce ne place atat de tare activitatea noastra la Casa mea Eden?

Adevarul e ca munca in acest camin de batrani ne place. E a importanta in societate, e a noastra.

E ceea ce ne-am dorit sa facem cu mult inainte sa punem piatra de temelie a constructiei propriu-zise. Asa cum toata lumea o cunoaste mai de la fata locului, mai de prin online, mai de prin auzite...

Cine cauta alte explicatii... Poate nu intelege lucrurile si nu le vede esenta.

Un camin de batrani si 3 motive pentru care ne place atat sa lucram cu bunicii!

E drept ca nu totdeauna unde exista o pasiune si o preferinta, exista si o justificare in spate. Nu orice activitate incepe si se sfarseste cu ”pentru ca”.

Totusi, daca vrei, iti vom da niste motive pentru care iubim asa mult sa fim in preajma oaspetilor nostri. E datorita lor ca functionam cu drag si spor, ca ne implicam si ne preocupam de fiecare actiune. Ca sa le daruim momente formidabile.

Zi de zi invatam din experienta lor de viata

Ca au fost multi sau putini bunicii gazduiti la Casa mea Eden e mai putin relevant. Conteaza ca fiecare vine la randu-i cu o poveste si cu o viata fascinanta, poate. Vine cu experiente personale care nu se aseamana cu nimic din ce-am intalnit pana atunci.

Experienta lor e de-a dreptul inspirationala pentru cine le sta alaturi si vietuieste cu ei impartind un camin de batrani si momente. Dar inspirationale le sunt si povestile, amintirile, tot ce au de spus. Multe sunt si cele afundate in uitare...

Deceniile adunate se sufoca mai gata de amintiri ce tanjesc sa fie eliberate si impartasite. E un patrimoniu de cunostinte pe care ne bucuram ca avem prilejul sa le descoperim si asimilam.

Le facem viata mai frumoasa si mai suportabila

Nu te gandi la o ”recompensa” unilaterala, cand este reciproca. In cazul bunicilor cu un grav grad de neputinta (nu neaparat de handicap), ajutorul nostru are mare valoare. Se bazeaza pe noi familiile si toate persoanele apropiate.

Prin actiuni de ingrijire potrivite, ne asiguram ca viata lor isi mentine calitatea. Ca pe ultima suta de metri pot avea un trai demnitos si tihnit, agreabil, nu doar lipsit de suferinta.

Este mare onoare si multumire sa stim ca reusim sa le aducem zambete pe chipuri si sa le luminam ochii. E o rasplata imposibil de evaluat sa stim ca avem capacitatea sa transformam o zi ce-ar fi putut fi chinuitoare, intr-una vesela si fericita.

Ne apreciaza prezenta printre ei

Timpul ce se scurge insotindu-le pasii e plin de satisfactii. In viata unora, pana si simplu fapt ca suntem acolo e ca o raza de lumina si speranta.

Multi dintre rezidenti asteapta nerabdatori alaturi de tratamente, mese si plimbari, sa interactioneze cu personalul. De la ingrijitori, pana la medici.

Prezenta noastra in peisaj, a ”celorlalti”, afectiunea, intelegerea, precum si toate emotiile pe care le transmitem sunt cele ce fac diferenta dintre zilele mohorate, plate, lipsite de vivacitate, si zilele pline de vioiciune, de culoare, de zambete.

In schimbul a tot ce le oferim, lucruri ce nu costa mai mult decat putina bunavointa, ei ne multumesc. DA, realmente, sunt dispusi sa-si arate gratitudinea. Desi e de datoria noastra sa-i intampinam cu servicii de ingrijire complete.

Pe scurt, munca in slujba celei de-a treia varste ofera avantaje. Le recunoastem. Cu deosebirea ca nu toata lumea le vede sau le intelege. Este si motivul pentru care nu toata lumea se poate implica. Si nu toata lumea isi poate asuma si partile mai putin bune, mai putin gratificante, mai putin placute.

Pentru ca sunt si din alea. Dar cine le mai simte, cand vedem chipuri fericite in jur?

Avem aceasta putere sa-i facem fericiti. Nimic nu ne-o poate lua...

Foto: www.aarp.org

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Inscrie-te la Newsletter si vei fi la curent cu ultimele noutati!